Εκτύπωση
PDF

Εκδρομές

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει μισθώσεις του οχήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ενός έως οχτώ ατόμων ανά όχημα) για πραγματοποίηση εκδρομών σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης.

Η μίσθωση μπορεί να γίνει για ελάχιστες ώρες ή για ολοήμερες εκδρομές. Ενδεικτικά περιγράφονται κάποιες χαρακτηριστικές με δυνατότητα διαφοροποίησης σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Εμπιστευτείτε λοιπόν την cretantaxiservice και ανακαλύψτε τους απερίγραπτης ομορφιάς και ενδιαφέροντος θησαυρούς του Κρητικού Παραδείσου!

Α. ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΚΑΔΙ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΑΝΑ - ΛΙΟΤΡΙΒΙ - ΜΕΛΙΔΟΝΙ - ΣΠΗΛΑΙΟ

Με βάση την αναγεννησιακή πόλη του Ρεθύμνου με το γραφικό λιμανάκι της, τα βενετσιάνικα μνημεία, τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και την υπέροχη αμμώδη παραλία που απλώνεται μπροστά της, ανηφορίζουμε προς το Ιστορικότερο μοναστήρι της Κρήτης, και ένα από τα ιστορικότερα της Ελλάδας, τη Μονή Αρκαδίου, όπου χρονολογείται από τον 5ο αι. Στον τόπο αυτό το 1866, οι 964 Κρητικοί, απ’ τους οποίους οι 325 μόνο ήταν άνδρες και οι υπόλοιποι γυναίκες και παιδιά τόλμησαν να αντισταθούν στους 15.000 Τούρκους που τους είχαν πολιορκήσει υποστηριζόμενοι από 30 κανόνια!

Η άρνηση των Κρητών να παραδοθούν είχε ως αποτέλεσμα την ολέθρια και άνιση μάχη που ακολούθησε. Αφού οι Τούρκοι εισήλθαν στον περίβολο της Μονής εξαντλημένοι, και με βέβαιη την αιχμαλωσία, ο Κωστής Γιαμπουδάκης μαζί με τους άλλους Κρήτες συμπολεμιστές του και τα γυναικόπαιδα κλείστηκαν στην πυριτιδαποθήκη. Η πυροδότηση των βαρελιών με το μπαρούτι από τον ίδιο προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού, προκάλεσε την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης, την καταστροφή του μοναστηριού και το θάνατο πολλών Ελλήνων αλλά και Τούρκων εισβολέων. Το Αρκάδι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το γραφικό χωριό Μαργαρίτες όπου οι κάτοικοι δημιουργούν εκπληκτικής ομορφιάς και αισθητικής κεραμικά αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο που εφάρμοζαν οι Μινωίτες 5.000 χρόνια πριν…

Στο επόμενο χωριό, Αγγελιανά θα επισκεφτούμε ένα εργαστήρι παραγωγής παραδοσιακού κρητικού σαπουνιού και φυσικών καλλυντικών με ελαιόλαδο, βότανα και φυσικές πρώτες ύλες του τόπου μας.
Στο όμορφο Μελιδόνι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής του φημισμένου ελαιόλαδού μας, στο κρητικό λιοτρίβι, να πιείτε μια ρακή στα γραφικά καφενεία του, και στη συνέχεια να επισκεφτείτε το Ιστορικό και εξαίρετης φυσικής ομορφιάς σπήλαιο «Γεροντοσπήλιος» στις ρίζες του Ψηλορείτη με τις διάφορες αίθουσές του και με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες που προσφέρουν στον επισκέπτη ένα θέαμα μαγικό…

(ΔΙΑΡΚΕΙΑ ≈ 4h)


Β. ΚΝΩΣΣΟΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΦΟΔΕΛΕ

Η Κνωσσός, το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Κρήτης και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, δεσπόζει στο κέντρο του νησιού!

Το ανάκτορο έκτασης 20.000 m2 σε σχήμα λαβύρινθου του ξακουστού βασιλιά Μίνωα με τους συναρπαστικούς μύθους που συνδέονται μ’ αυτό εντυπωσιάζει τον επισκέπτη!

Τα χρωματιστά κονιάματα, η ποικιλία δομικών υλικών, οι απίστευτες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις, οι εκπληκτικές τοιχογραφίες, το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο, η ανάπτυξη της αγγειοπλαστικής, κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, λιθογραφίας και τόσων άλλων αποδεικνύουν τις υψηλές τεχνικές και καλλιτεχνικές γνώσεις των Μινωιτών και επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πολιτισμού στην Κρήτη 5.000 χρόνια πριν, ενώ ίχνη κατοίκησης στο χώρο ανάγονται 9.000 χρόνια πριν!

Μένουμε εδώ όσο χρόνο χρειαστείτε για να μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο, κάπου μεταξύ Ιστορίας και Μυθολογίας και συνεχίζουμε για το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Εδώ εκτίθενται τα πολυάριθμα και εξαιρετικής τέχνης ευρήματα του ανακτόρου, όπως αγγεία, σκεύη, ειδώλια, κοσμήματα, το αρχείο πινακίδων της γραμμικής Β’ γραφής καθώς και τα πρωτότυπα των τοιχογραφιών…

Συνεχίζουμε για το χωριό Φόδελε που βρίσκεται στο μέσο μιας καταπράσινης κοιλάδας από πορτοκαλαιώνες και διασχίζεται από το ποτάμι «Παντομάτρης». Το Φόδελε, με τις υπέροχες εκκλησίες του είναι γνωστό λόγω της καταγωγής του διάσημου ζωγράφου Δομίνηκου Θεοτοκόπουλου, γνωστού παγκοσμίως ως El Greco..

(ΔΙΑΡΚΕΙΑ ≈ 5h)

Γ. ΧΑΝΙΑ - ΑΚΡΩΤΗΡΙ - ΚΟΥΡΝΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Ξεκινάμε την εκδρομή μας με την πόλη Χανιά στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Κυδωνίας. Η πανέμορφη αυτή πόλη διατηρεί τα τοπικά αυθεντικά χρώματά της παρόλο τον αύξοντα τουρισμό της.

Κυρίαρχη θέση στο κέντρο της πόλης κατέχει η Δημοτική Αγορά, ένα περίλαμπρο κτίριο σε σταυρωτό σχήμα που ολοκληρώθηκε το 1913 με πρότυπο την ανάλογη της Μασσαλίας.

Σε απόσταση πολύ κοντινή από το κέντρο σας περιμένει ο Δημοτικός Κήπος που διαθέτει μικρό ζωολογικό κήπο με ζώα της κρητικής πανίδας και δίπλα το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών.

Το Ενετικό λιμάνι, γραφικότατο, οποιαδήποτε ώρα και εποχή αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και ντόπιους τόσο για την αγορά όσο για τις επιλογές διασκέδασης που παρέχει.

Οι συνοικίες της παλιάς πόλης διατηρούν τη βενετσιάνικη αρχοντιά τους. Τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια που περιβάλλονται από καλαίσθητα αναπαλαιωμένα σπίτια διάφορων εποχών προσφέρονται για ένα ευχάριστο περίπατο…

Αρκετά κοντά στα Χανιά το υπέροχου φυσικού κάλους Ακρωτήρι προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει υπέροχα σπήλαια, Ιστορικά μοναστήρια, μαγευτικές παραλίες… Η επιλογή δική σας!

Επιστρέφοντας πίνουμε τον καφέ μας δίπλα στην λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη και απολαμβάνουμε την εκπληκτική αμμώδη παραλία της Γεωργιούπολης.

(ΔΙΑΡΚΕΙΑ ≈ 5h)

Δ. ΣΠΗΛΙ - ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ - ΠΛΑΚΙΑΣ - ΠΡΕΒΕΛΗ - ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ - ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ

Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Κρήτης και προχωρώντας προς τα νότια του νησιού σταματάμε στο παραδοσιακό χωριό Σπήλι με τη χαρακτηριστική του πλατεία με τα ψηλά αιωνόβια πλατάνια, καθώς και μια κρήνη με 25 λεοντοκέφαλες βρύσες, από τα στόματα των οποίων ρέει τρεχούμενο νερό.

Περνώντας το επιβλητικό φυσικής αγριάδας Κουρταλιώτικο Φαράγγι, φτάνουμε στο ιστορικό και ένδοξο μοναστήρι Πρέβελη του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, όπου βρισκόταν πάντα στο κέντρο των απελευθερωτικών αγώνων του νησιού, βοηθώντας με ποικίλους τρόπους την υπόθεση της Κρητικής Ελευθερίας και υπέστη πολλές φορές καταστροφές από τους διάφορους κατακτητές.

Ο επόμενος σταθμός μας, το όμορφο ψαροχώρι Πλακιάς, ενδείκνυται για την απόλαυση ολόφρεσκου ψαριού σε μια από τις ταβέρνες του.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας και κινούμενοι νοτιοδυτικά σε μια μαγευτική εναλλαγή φαραγγιών και παραλιών, με προορισμό την ξακουστή παραλία του Φραγκοκάστελου με τα ρηχά νερά του Λιβυκού Πελάγους και το ομώνυμο βενετσιάνικο φρούριο πάνω της.

Επόμενη στάση η Χώρα Σφακίων, ένα δυσπρόσιτο παραθαλάσσιο χωριό περιβαλλόμενο από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων.

Ανηφορίζοντας πλέον προς τα βόρεια του νησιού, η διαδρομή συναρπάζει προσφέροντας συγκλονιστική θέα προς το Λιβυκο πέλαγος και πέρασμα από χαρακτηριστικά χωριά που τα κατοικούν αυθεντικοί άνθρωποι.

Τερματίζοντας θα έχετε ολοκληρώσει ένα κύκλο ανεπανάληπτης εμπειρίας γεμάτη Κρήτη!

(ΔΙΑΡΚΕΙΑ ≈ 6h)Facebook.pngYoutube.pngFacebook.png